Sep 25, 2019

 

НEВЕНА с ревю в резиденцията на британския посланик

 

The GREAT British Fashion Show: a Catwalk with Conscience бе съсредоточено върху брандове с добри етични практики, с фокус върху компании и брандове, които с ценности като предоставяне на честни условия на труд, спрaведлива търговия и устойчивата продукция, на красива линия дрехи.

По покана на Н. Пр. Ема Кейт Хопкинс, Невена показа на гостите колекция рокли, които могат да бъдат носени в ежедневието и завърши с няколко строго официални тоалета. Интересното при тази колекция бе, че всеки модел се състои от две части - блуза и пола, което позволява те да бъдат комбинирани в зависимост от необходимостта на клиента. Отново бе показана и прецизна дантела.

По думите на посланик Хопкинс принципите на Nevena Couture, като добри условия на труд, грижа към служителя, нетолерантност към експлоатацията са точно ценностите, зад които седи и идеята на модното ревю.

Невена взе участие и в друга инициатива - международна конференция на тема "Публично-частно партньорство в борбата с трафика на хора: как правителството и бизнесът се справят с трафика на хора във веригите на доставки". Конференцията беше организирана от Британско посолство София и Българската комисия за борба с трафика на хора. Невена беше част от първия панел, от който част беше и Баронеса Йънг от Хорнси, член на Камарата на лордовете в парламента на Обединеното кралство.

Дизайнерката разказа за практитите на Nevena Couture и сподели, че за нея е изключително важно обществеността да знае, че преди да стигне до крайния вид, една дреха преминава през талантливите ръце на "моите момичета", както тя ги нарича.

Get in touch

We would be delighted to hear from you, whether it is for questions, details, our next collection ot potential appointments. Your wishes are dear to us, so feel free to get in touch.

Phone: +359887668696
София, бул. "Фритьоф Нансен" 25А